Symptomen van PCOS

Tijdig de symptomen van PCOS-klachten herkennen

Komt jouw menstruatie maar niet op gang? En heb je klachten zoals acné of haaruitval die je niet kunt thuisbrengen? Hieronder vind je de symptomen die kunnen voorkomen bij PCOS-klachten. Let wel: ieder lichaam is anders en bij PCOS kunnen per persoon andere klachten aan de orde zijn. Helaas komen vrouwen er vaak pas achter wanneer ze stoppen met de pil in verband met een kinderwens.

Vermoed je dat je PCOS hebt?

Heb je het vermoeden dat je last hebt van PCOS-klachten? Maak dan een afspraak bij de huisarts voor een doorverwijzing naar de gynaecoloog. Alleen de gynaecoloog mag de diagnose PCOS geven.

PCOS is een verzameling sympthomen waarvan je er minstens twee moet hebben om de diagnose te krijgen:
– Weinig of geen menstruaties;
– Overmatige aanmaak van mannelijk hormoon, dit uit zich in acné, overbeharing op het lichaam en in het gezicht, haarverlies op het hoofd;
– De eierstokken hebben een bijzonder aspect, heel veel kleine eiblaasjes = follikels zijn aan de rand ervan zichtbaar. Dit is te zien met een echoscopie. Het moeten er meer dan 10 zijn.

De klachten de baas worden op een natuurlijke manier

Het is mogelijk om PCOS-klachten op een natuurlijke manier om te keren. Dit kan door bepaalde aanpassingen in je voeding en leefstijl. Uiteraard hoef je hierbij geen honger te lijden. Wel komen je hormonen weer in balans en zullen de PCOS-klachten naar de achtergrond verdwijnen. Op mijn website bij de tab consult kun je zien hoe ik te werk ga. Voel je vrij om contact met me op te nemen.

 

Opt In Image
E-book: eerste hulp bij PCOS-klachten

Vraag hieronder mijn gratis e-book "eerste hulp bij PCOS-klachten" aan. Mijn cyclus is gelukkig weer op gang gekomen. In mijn e-book staan 5 basis principes die PCOS-klachten bij de oorzaak aanpakt.

Neem contact op

Contact

Annuleren