Diagnose

Twee maanden geleden werd ik gebeld door C. Zij had al 1,5 jaar geen cyclus meer gehad. Was ontzettend moe. En had een tal van andere klachten. Zij had twee dagen daarvoor te horen gekregen dat zij PCOS had. En via een oud collega van mij gehoord.

Wat zij mij vertelde greep mij aan. Ze had bijna geen hoop meer dat ze zich fitter zou kunnen voelen. En dat op haar 24 jarige leeftijd.
Na een aantal vragen doorgesproken te hebben. Had zij het vertrouwen om door mij gecoacht te worden.

Eerste consult

De eerste keer dat zij bij mij op consult kwam zag ik een jonge vrouw met weinig hoop en weinig vertrouwen. Ze wist zich geen raad. Ik heb naar haar geluisterd. Haar uit laten praten. Daarna ben ik met haar gaan kijken wat voor veranderingen zij mocht doorvoeren in haar voeding. En. In haar leefstijl.

Stress

Stress. Veel stress. Perfectionistisch. Oh oh wat kunnen wij vrouwen dat toch goed. Perfectionistisch zijn. Ik heb haar tips meegegeven. Om te ontspannen. Want. Zoals ik blijf herhalen. Stress is één van de grote veroorzakers van PCOS.

Vertrouwen

De tweede keer dat C. bij mij was. Zag ik dat haar ogen weer begonnen te stralen. Dat ze zich beter begon te voelen. Voeding steeds meer eigen gemaakt. Wauw. Dat doet mij goed. Vrouwen helpen bij het terug vinden van vertrouwen. In je eigen lichaam. Prachtig vind ik dat.

Garanties geven dat de menstruatie op gang komt, kan ik niet. En mag ik niet. Wat ik altijd wel kan doen. Is er aan bijdragen dat iemands klachten zoveel mogelijk verdwijnen. Zodat de kwaliteit van leven beter wordt.

Cyclus weer op gang gekomen

Afgelopen weekend kreeg ik een blij appje. Haar cyclus was op gang gekomen. Mijn hart maakt dan een sprongetje. Wat een mooi werk mag ik doen. Vrouwen bewust maken. Op gebied van voeding, leefstijl en mindset. Met als gevolg (in haar geval) dat haar menstruatie op gang mocht komen.

Trots

Zij bedankte mij. Daar ben ik dankbaar voor. Alleen. Zij heeft het zelf gedaan. Intrinsiek gemotiveerd. Tot op het bot. Trots. Dat ben ik. Op haar.

Dat het je mag inspireren.

Fijne dag.

Liefs,
Anita