Over mij

Hoi, ik ben Anita de Haas, release en doorbraakcoach, burn-out ervaringsdeskundige, NEI therapeut, levensgenieter, verbinder, manifesting generator, natuurliefhebber en mega dierenvriend.

Wat goed dat je hier bent! Dit is de eerste stap naar een blijvende transformatie, geluk, innerlijke rust en levensvreugde. Ik gun het jou ook dat je (eindelijk, misschien na lang zoeken en dwalen) thuis kunt komen bij jouw stralende zelf en voluit kunt leven. In verbinding met je zelf te komen. Zonder belemmerende overtuigingen, trauma’s en patronen die jou (steeds weer) uit je kracht halen. We zijn allemaal geboren om te stralen.

Mijn reis
Ik ben geboren in Kesteren, een klein dorp in de Betuwe. Ik was altijd al ‘anders’ en aan het ontdekken. In 2009 ben ik naar Amersfoort verhuisd. Al vanaf mijn kindertijd zijn dieren een grote liefde. Na een wandeling kom ik altijd met hondenpoten op mijn broek thuis. Op elke ‘hoek’ van het bos sta ik wel met een hond te knuffelen. In het bos – in de natuur – ben ik vaak te vinden. Hier kan ik ontladen en weer opladen, heerlijk!

Ik hou van nieuwe dingen leren, vooral op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Volgens Human Design ben ik de eeuwige student, dat kan ik wel beamen.

Ook ben ik een gevoelsmens, hou van mensen, diepgang, gezelligheid, luchtigheid en humor. Ik ben een vrouw met contrasten. Ik verbind me graag met anderen en spreek regelmatig af met mijn fijne vriendinnen, waar ik veel energie van krijg. En ik word blij van reizen en toffe citytrips.

Als ik terugkijk op mijn leven, ben een alleengeboren tweeling, heb ik me best vaak alleen gevoeld. Als klein meisje trok ik vaak mijn eigen plan. Rond mijn achttiende begon ik steeds meer last te krijgen van vermoeidheid en andere klachten. Ik kwakkelde verder. Op mijn achtentwintigste kwam ik erachter dat ik (al jaren) PCOS had en op negentwintigste kreeg ik een auto-ongeluk, toen werd ik letterlijk stilgezet door het universum. Maar in plaats van mijn rust te pakken en naar binnen te keren, denderde ik gewoon door. Op dat moment was ik al werkzaam in de sales in de detachering, in deze branche heb ik dertien jaar gewerkt. Ik haalde energie uit de verbinding met klanten, dat ging me moeiteloos af, maar de cijfertjes waren eigenlijk helemaal niet mijn ding.

Mijn lijf, vooral mijn nek, had een flinke optater gekregen door het ongeluk. Ik reisde stad en land af naar allerlei therapeuten, acupuncturisten, hypnotherapeuten, manuele therapeuten, etc. Ik ben zo vaak gekraakt en weer ‘recht’ gezet, maar mijn klachten bleven. In 2012 kwam ik in een revalidatietraject terecht, toen kwam ik voor het eerst in contact met een psycholoog. Dat heeft me heeft me veel inzichten gegeven.

Na bewogen jaren – ik moest doorgaan van mezelf – kwam ik in 2015 in een burn-out terecht. Ik stopte met werken en startte met de opleiding Hormoonfactor Trainer. In dat jaar kwam er ook een energetische coach op mijn pad; mijn spirituele ontwaking begon. Dat was het begin van de reis terug naar mezelf. In 2018 ging het roer helemaal om. Alles ging op de schop. Dat was nodig om een compleet nieuw fundament te leggen, mijn zielspad te gaan bewandelen en te kunnen transformeren tot de sterke vrouw die ik nu ben. In 2020 stopte ik helemaal met sales en ging ik volledig voor mijn zielsdoel: heling en coaching van anderen, door mijn eigen ervaringen en kennis om te zetten in kracht, vertrouwen, inspiratie en motivatie.

‘Mijn weg was hobbelig en stormachtig. Ik heb veel alleen moeten uitzoeken, me vaak alleen en onbegrepen gevoeld en weinig begrip gekregen voor o.a. mijn whiplashklachten. Ik gun jou een lichter en korter pad. Je hoeft niet alles alleen te doen en de worsteling hoeft niet zo lang te duren. Ik wil lichtheid brengen, oprecht naar jou luisteren en op jou invoelen, juist als klachten ‘vaag’ zijn. Wat ik van mijn cliënten terughoor, is dat ze zich écht gehoord en begrepen voelen. Ik stel ze vragen, die anderen niet stellen. Iets wat ik erg gemist heb ik mijn zoektocht.’

Wat kan ik voor je doen?

Jarenlang zocht ik naar mezelf; wie ik werkelijk ben. Dat was een intens proces met veel pieken en dalen. Door mijn ervaringen, intuïtie, kennis en opleidingen kom ik snel bij jouw kern. Dit is jouw essentie, maar ook de plek waar je (vaak onbewust) belemmerende overtuigingen vasthoudt.

Ik begeleid jou liefdevol door een proces naar een leven waarin jij je lichter, vrijer en blijer zult voelen. Dit doe ik door me op jou af te stemmen, te voelen wat je nodig hebt en verbinding met je onderbewustzijn te maken. Welke delen liggen daar nog opgeslagen die innerlijke emotionele blokkades in stand houden. Ik help je bewust te worden van deze blokkades, die allerlei fysieke en emotionele klachten kunnen veroorzaken, pas dan kun je ze loslaten en helen. 

Samen zetten we de stappen naar een blijvende transformatie, zodat je thuis kunt komen bij je ware zelf. In verbinding komen met jezelf. Ik maak gebruik van verschillende methodes die ik intuïtief inzet, zoals body mind release, doorbraakcoaching (combinatie van NLP, EFT, EMDR, hypnose) NEI therapie en Human Design‘Veel mensen die bij mij komen met een burn-out voelen zich na een paar sessies energieker en krachtiger. Omdat ze ontdekken wat hun talenten zijn en wat ze hier te doen hebben. We hebben allemaal een zielsopdracht of -doel: iets wat we mogen leren of realiseren in dit leven.’

Mijn werkwijze vat ik samen als liefdevol confronterend met een vleugje humor. Ik werk vanuit liefde, maar ik ben ook eerlijk en duidelijk; recht door zee. Iets wegstoppen of er omheen draaien is makkelijker, maar het is nodig om iets toe te laten en te ervaren, zodat het jou kan loslaten. En ik hou van luchtigheid, we maken het soms zo zwaar en donker.

Daarnaast zoom ik tijdens de energetische sessies in op zelfhelend vermogen, zelfvertrouwen, eigenaarschap over je emoties, zelfliefde en de verbinding met jezelf. We hebben alles in ons om onszelf te helen (van allerlei klachten) en met zelfvertrouwen door het leven te gaan. Eigenaarschap over je eigen emoties nemen is een belangrijke. Alle emoties mogen er zijn. Door ze toe te laten, kun je ze juist verwerken en loslaten. Dan zul je merken dat het makkelijker wordt om jezelf en anderen lief te hebben. Liefde is de basis van alles.