Trauma Release en doorbraaksessie

Deze sessie is een combinatie van NLP, EFT, EMDR en hypnose (Body Mind Reset). En geeft in 99% een blijvende transformatie en inzicht. Deze sessie duurt ongeveer 90 minuten.

Impact onverwerkte emoties en familietrauma’s

Vaak dragen we onbewust allerlei trauma’s en onverwerkte emoties met ons mee. Uit dit leven, uit vorige levens en van onze (voor)ouders (oftewel generationele trauma’s). In ons onderbewustzijn wordt alles opgeslagen, dat gaat wel tot zeven generaties terug. Als één van onze (verre) voorouders bepaalde emoties niet heeft verwerkt, kunnen deze op celniveau doorgegeven worden. Je kunt hiermee belast zijn en beperkt worden, zonder dat je het doorhebt. In de leeftijd van 0 tot zeven jaar worden de meeste trauma’s opgeslagen. 

Onverklaarbare klachten en terugkerende thema’s

Door onverwerkte emoties (angst, verdriet, boosheid, teleurstelling, wrok, jaloezie, etc.) en trauma’s kunnen allerlei onverklaarbare klachten, overtuigingen, patronen en terugkerende thema’s ontstaan. Voorbeelden zijn: je niet gehoord en gezien voelen, faalangst, moeite met grenzen stellen, gevoel dat je jezelf steeds moet bewijzen, weinig zelfvertrouwen, oververantwoordelijkheid, slecht zelfbeeld, pleasegedrag, hoofdpijn, rugpijn en andere lichamelijke klachten.

‘Het kan voelen alsof je steeds weer tegen dezelfde muren botst of in verschillende situaties vergelijkbare emoties krijgt, die je uit je kracht halen. Er gebeurt iets of iemand zegt iets (op een bepaalde manier) en je bevriest, klapt dicht, krijgt hoofdpijn, voelt je niet lekker of je ontploft.’

Samenwerking lichaam en onderbewustzijn

Tijdens een doorbraak en release sessie gaan we samen op zoek naar de overtuiging die jou nu het meest belemmert. Met spiertesten check ik of de juiste trauma’s of patronen behandeld worden. Soms laten de spiertesten andere blokkades zien, die om voorrang vragen. Tijdens de energetische sessies werk ik samen met jouw lichaam en onderbewustzijn. Je onderbewuste geeft aan waarmee we aan de slag mogen.

Bewustwording, vergeving en verwerking

Voordat je een emotie of overtuiging kunt verwerken en loslaten, mag je je er eerst bewust van worden. We reizen er als het ware naartoe. Ik noem dit een ‘helende reis’, waarin we soms terug in de tijd gaan. We halen de lading af van een bepaalde emotie of gebeurtenis. Ik laat je er dan op afstand opnieuw naar kijken. Je zult dan ervaren dat je niet meer geraakt wordt of uit balans raakt door de situatie, omdat de onderliggende emoties nu verwerkt zijn. Vergeving (van jezelf, anderen of voorouders) is een belangrijk onderdeel van body en mind release.

Veiligheid, vertrouwen, eigenaarschap en zelfliefde

Ik zorg voor een veilige setting waarin alles er mag zijn. Daarnaast wil ik je laten voelen dat je vanuit vertrouwen en geloof in jezelf zelf mentale en fysieke klachten kunt helen. En ik zoom in op eigenaarschap over je emoties. Alle emoties mogen er zijn. Door ze toe te laten en te ervaren, kun je ze juist loslaten. Zodat je de maximale potentie van je ware zelf kunt benutten en liefde voor jezelf en de ander kunt toelaten. En thuis kunt komen bij jezelf.